Voor taxibedrijven


Zo werkt het!

Jij bent in control. Beheer zelf je voertuigen, tarieven en openingstijden

Aanmelden

Eenvoudig en snel

Je biedt je eigen prijzen en tarieven per voertuigtype bij Gogido aan. Dit doe je op een beveiligd gedeelte van het Gogido platform. Daar vul je de administratieve, operationele- en tariefsgegevens in. Je kan ook je logo uploaden en extra kortingen aanbieden. Je maakt je eigen etalage met het aanbod van jouw bedrijf.

Alleen serieuze taxibedrijven

Er is een aantal basisspelregels waaraan taxideals moeten voldoen. Dit is omdat we de klant duidelijkheid en betrouwbaarheid willen bieden. De belangrijkste hebben we voor je op een rij gezet bij de veelgestelde Vragen. Iedere aanmelding wordt door ons gescreend voordat het bedrijf online wordt gezet. Zo garanderen wij juistheid en volledigheid van alle gegevens.

Wat kost het?

De klant betaalt het door jou aangeboden tarief bij boeking via Ideal, Creditcard of Paypal vooraf aan Gogido. Gogido betaalt de door jou uitgevoerde ritten binnen enkele weken na het uitvoeren van de rit aan je uit. Hiervoor hoef je niets te doen. Gogido maakt de (credit)factuur en verzorgt de betaling automatisch. Voor de marketingkosten van je aanbod, de bemiddeling, de kosten voor betalingsverkeer en de administratieve kosten rekent Gogido een kortingspercentage”.

Veelgestelde vragen

Hoe lang loopt mijn contract?

Je kan je prijzen en tarieven op je eigen pagina elke dag aanpassen. Je kan ook elke dag stoppen. Meedoen of stoppen bepaal je zelf. Zolang je voldoet aan de voorwaarden die Gogido stelt heb je toegang. Let op: we zitten in de start-fase. We kunnen niet uitsluiten dat de voorwaarden nog zullen worden aangepast. Dit laten we tijdig weten en je moet dan steeds opnieuw akkoord gaan.

Heb ik exclusiviteit in mijn regio?

Nee, het staat bij Gogido vrij om overal deals aan te bieden. Wij juichen concurrentie op kwaliteit en prijs alleen maar toe.

Wat zijn de boekingsregels van Gogido
  • Tot 4 uur voor vertrek te boeken
  • Tot 4 uur voor vertrek gratis te annuleren
  • De klant boekt per voertuigcategorie
  • De klant betaalt vooraf bij Gogido met creditkaart of iDeal.
Waar haal ik de klant op in een luchthaven?

Op de luchthaven is het meetingpoint in de hal het punt waar de klant wordt heengeleid door Gogido. Het is van belang dat de chauffeur goed in de gaten houdt wanneer het vliegtuig geland is en telefonisch contact probeert te leggen zodat de klant en de chauffeur elkaar kunnen vinden.

Hoe lang moet ik wachten op mijn klant?

In de regel 5 minuten op normale adressen en op vliegvelden tot een uur na landing van het vliegtuig volgens de gegevens van het vliegveld. Het is van belang dat contact wordt gezocht door de chauffeur met de klant, zeker voordat hij wegrijdt. Wij vragen klanten ook vertragingen rechtstreeks door te geven.

Kan ik zelf op het platform extra bestemmingen toevoegen waar ik vaste tarieven voor heb?

Om het platform op een eenduidige manier gevuld te krijgen vragen wij je de POI’s per e-mail aan ons door te geven.

Is er een contract dat ik moet tekenen?

Nee, je kan meedoen als je de Algemene Voorwaarden Taxibedrijven op je eigen pagina op het platform accepteert.

Wat zijn de kosten en financiële voorwaarden?

Meedoen op het Gogido platform is kosteloos. Je investeert alleen je eigen tijd. De verrekening vindt plaats op basis van een verreden rit en bedraagt een percentage van de ritprijs. Wij betalen de ritten binnen enkele weken na uitvoering van de rit uit.

Meld je taxibedrijf nu aan. Het kost maar een paar minuten en levert snel nieuwe klanten op!

Lees verder Aanmelden